Kelas Cupcake Anjuran Kolej Komuniti, Jitra

Salam dan Selamat Pagi... 
http://www.smileycodes.info

Benda actually dah berkulat dalam hardisk, tapi teringin jugak nak kongsi dgn readers semua.hehehe~

On 10th haribulan haritu, Kelab SURIA kat pejabat aku ni ada anjur 1 kelas cupcake (asas) anjuran Kolej Komuniti kat Jitra... Yuran murah jer... RM40.00 jer... memang berbaloi lah untuk kami yang memang xtahu langsung nih.ekekeke... bila dah tau asas skit,bolehlah nak join kelas Kak Rani pulak untuk mantapkan lagi ilmu pengetahuan supaya boleh buka kedai cupcake sendiri dengan jayanya selepas berhenti kerja nanti...hahahaha~

opss...
http://www.smileycodes.info
Nama cikgu ajar tu, Salmi...dari Sg. Petani. dia student Kak Zati D Hati jugak katanya... sangat okay dan tidak lokek untuk berkongsi ilmu... Walaupun kelas hanya basic buat cupcake, muffin dan deko dengan buttercream, dia pun tunjuk jugak skit teknik buat fondant... baru semua tahu, ooo camtu rupanya buat fondant, patot la mahal sebab susah, susah dan susah jugak la...tapi hasilnya cantik dan puas!

3 orang PA join woo dlm kelas ni, aku, anis dan kak fariza... doktor puan join tau walaupun dalam perut ada 2 orang baby...hehehe... So, ni la pic-pic yang boleh dikongsikan dengan uols...

 Puan Rozita dan Puan Liza dok adun-adun... betoi x adunan tu pun  xtaula..haha

 Anis, sila guna 2 tangan, nanti sukatan lari lah.haha


 Tabur la banyak-banyak. freeeee....haha

 Kak Norma bawak anak, Doktor Syahida bawak 2 anak dalam perut...hehe

 Kalau kapkek tak jadi ialah kerana asik nak snap2 jer.hehehe

 tuang dengan penuh gaya vanilla essence tu yer puan2..

" mimi, pasni jangan lupa tempah cupcake kat bhg. kewangan ok..."

 Banyak ni jer dapat cupcake...


 Kumpulan Kak Fariza... 

 Ni la cikgu Salmi itu yer... thanks yer akak...

 Lepas bakar...cupcake kedekut... tengok la skit jer dalam cup tu...sapa bubuh ni...haha

 Cikgu tengah tunjuk cara2 bancuh simen cupcake ok...

 Ni hasil cikgu. kemas...

 My cupcake selepas disimen...cantik kan...cepat kata cantiknyerrr

 my cupcake selepas di deko... cepat kata Wow cantiknyer....

http://www.smileycodes.info
Pandai tak aku buat baby carrot...hihihi~

semua cupcake dan muffin telah habis dengan jayanya ketika entry ini di tulis yer... Nanti nak buat jugak bila ada masa dan waktu dan alat-alat...hehehe... Tahun depan nak join kelas Kak Rani... yehuuu...~

p/s: kak salmi cakap, tahun depan semua kursus pendek camni anjuran kolej komuniti ialah free...so, ajin2 jenguk ok... :)
http://www.smileycodes.info

10 comments :

Hazzy Ishak said...

wah ada gak eh kursus anjuran kolej komuniti?

Syamilia said...

ada ez...kena check kt website dia selalu...

Anonymous said...

Keep posting stuff like this i really like it

ohbintang said...

alahai..comeynye mimi wat..hihi

jemput amik award d blog ika :)

nurulSYAFIKA. said...

akak. bestnya ada kelas mcm ni teringin juga nak join hee.


btw, sudi2 singgah blog sy ya. kalau sudi follow lah sekali (: thanks

Syeeda Sobbihi said...

mcm syok jaa.. nnt nak join gak leh??

puan farah said...

xnk kata wow cantik sb mimi xkasi saya rasa...

Odah said...

best gak...nak join la...bagi la alamat website tu...leh la kita kongsi...hehehe

Syamilia said...

odah... mimi pun dh xingat dh alamat web tu...lama dh.hahaha
tp kalo nk belajar cupcake leh tanya sifu mimi www.bakedecorate2u.com...
:)

Anonymous said...

hai

.:: Today is ::.

LilypieLilypie